Фондот за иновации и технолошки развој на ден 16.03.2021 година, го објавува јавниот повик за:

 

”Дигитализација на земјоделство”

 

Наменет е за проекти на стартапи од земјоделскиот сектор, со што им се олесни пристапот до дигиталните технологии на земјоделците.

 

· ФИТР обезбедува финансирање до 90% од вкупниот буџет за проектот, во максимален износ од 1.500.000 денари.


· Менторска поддршка и поддршка во комерцијализација на проектите од страна на Швајцарската Агенција за развој и соработка


Аплицирајте електронски со свој предлог проект, најдоцна до 16.04.2021.

 

Детални информации за повикот и потребни документи за аплицирање се достапни ОВДЕ