Датум и Време: 2021-02-24 08:29

EIT Digital, дел од Европскиот институт за иновации и технологија (ЕИТ), го најавува EIT Digital Challenge 2020, интернационален натпревар за технолошки стартап компании.


Право на учество имаат сите европски брзорастечки технолошки компании од кои 20 компании ќе бидат избрани да се презентираат пред жири-комисија и инвеститори во ноември 2020 година.

Најдобрите 5 компании ќе добијат 12-месечна поддршка од EIT Digital Accelerator во висина од 50.000 евра.

Најдобрата компанија од програмата ќе биде наградена со 100.000 евра.

Критериуми за учество:

Компании не постари од 10 години

Технолошки компании со потенцијал за брз раст

Приходи кои не надминуваат 300.000 евра во 2019 година

Фокус сектори: дигитални технологии, дигитална индустрија, дигитални градови, дигитална благосостојба, дигитални финансии.

Крајниот рок за аплицирање е 7ми јуни 2020 година.


Сите информации се достапни на следниов линк https://www.eitdigital.eu/challenge/?utm_campaign=Challenge%20call&utm_source=Ecosystem&utm_medium=GE